Minister van Financiën op bezoek bij belastingdienst DGI (CongoForum)

KINSHASA – De Congolese minister van Financiën, Doudou Fwamba, heeft op dinsdag 20 augustus het personeel en de leidinggevenden van het directoraat-generaal Belastingen (DGI) opgeroepen tot “resultaatgericht management”.

Hij deed deze oproep tijdens zijn bezoek aan het Directoraat-Generaal der Belastingen (DGI), als onderdeel van zijn bezoeken, signaleert Radio Okapi:

“De Republiek verwacht veel van ons, en onze acties moeten voldoen aan de aspiraties van het land. We moeten altijd denken aan het algemeen belang in ons werk, voor elke andere overweging”, klonk het.

De minister liet aan de werknemers van de belastingdienst weten dat hij weldra een besluit zal ondertekenen waardoor bepaalde voordelen van het personeel terugkeren.

Gezien de huidige belastingdruk benadrukte Doudou Fwamba de noodzaak om hervormingen door te voeren om de belastinginkomsten te verhogen. “Ik heb de DGI opgedragen om mij een bijgewerkt tijdschema voor te leggen voor de uitvoering van deze belangrijke overheidshervorming, om de plaag van fraude en belastingontduiking in te dammen”, verklaarde hij.

De minister van Financiën drong er ook bij de ambtenaren van de DGI op aan om een trainingsplan op te stellen voor het personeel en de managers van de dienst, gebaseerd op objectieve criteria en zonder discriminatie. Het initiatief van de minister werd goed ontvangen door de medewerkers en managers van de DGI.

© CongoForum, 23.08.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.