Olympische Spelen: al vier van de zes Congolese deelnemers uitgeschakeld (CongoForum)

PARIJS – Vandaag waren twee atleten van de DR Congo actief op de Olympische Spelen van Parijs 2024. Het gaat om bokser Brigitte Mbabi, die werd vrijgesteld van de eerste ronde en het bij de laatste acht opnam tegen de Thaise Janjaem Suwannapheng in de klasse tot 66 kg, maar verloor. De tweede Congolese deelnemer is Aristote Ndombe, een zwemmer. Hij nam om 9.15u deel aan de 50 meter vrije slag voor mannen in de Parijse La Défense Arena, maar werd uitgeschakeld.

Vier van de zes Congolese deelnemers zijn al uitgeschakeld voor deze mondiale competitie: ook de judoka Arnold Kisoka en bokser Marcelat Sakobi zijn ‘out’.

De Congolese bokser Brigitte Mbabi, een ‘Lushoise’, had nochtans goede hoop, want ze had zich gekwalificeerd in Bangkok, Thailand, het thuisland van haar tegenstander. Door haar deelnames aan diverse internationale competities was ze niet bang van de Olympische Spelen. “Brigitte zal vechten omdat ze een vechter is. Ze is erg geconcentreerd voor dit gevecht, ze heeft haar kamer niet verlaten omdat ze wil presteren. We zijn ervan overtuigd dat ze wonderen zal verrichten,” zei Marcel-Amos Mbayo Kitenge, voorzitter van het Congolees Olympisch Comité (COC) voor de wedstrijd aan Actualité.cd.

© CongoForum, 01.08.24 (rk)

Beeld – bron: Marcelat Sakobi/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.