Onderwijs: ereminister van Volkgezondheid waarschuwt voor apenpokken (CongoForum)

KINSHASA – Nu het nieuwe schooljaar over een paar dagen begint, heeft ereminister van Volksgezondheid Jean-Jacques Mbungani er bij kinderen, ouders en schoolhoofden op aangedrongen om voorzichtig te zijn.

Hij gaf zijn advies in een interview met Radio Okapi op dinsdag 20 augustus. “Wees niet bang, stuur de kinderen naar school, maar blijf waakzaam”, benadrukte Jean-Jacques Mbungani. Hij spoorde ouders ook aan om hun kinderen niet naar school te sturen als ze bultjes op hun lichaam hebben, maar ze naar het ziekenhuis te brengen.

Volgens Mbungani is het in het belang van de leerkrachten om een kind met symptomen van apenpokken niet in de klas te houden, maar de gezondheidsdiensten te waarschuwen.

Gezien de snelle verspreiding van de ‘clade 1b’-stam van de apenpokken in de Democratische Republiek Congo en buurlanden, spreekt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ondertussen van een noodsituatie voor de volksgezondheid van internationaal belang. De ziekte lijkt zich vooral te verspreiden via seksueel contact.

© CongoForum, 22.08.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.