Oost-Kasaï: FONER stelt meer dan 400 miljoen Congolese frank ter beschikking om landbouwwegen te onderhouden (CongoForum)

MBUJI-MAYI – De gouverneur van de provincie Oost-Kasaï heeft vorige week het startschot gelost voor het onderhoud van de landbouwwegen in deze centrale regio van de Democratische Republiek Congo. De startplechtigheid vond plaats in het dorp Ndaba, in de sector Nsangu, op de weg naar Tshiala op het grondgebied van Katanda. Dat meldt de nieuwssite 7sur7.cd.

Een vertegenwoordiger van het ‘Office des voies de desserte agricole’ (OVDA), Jean-Désiré Mukanz Mutikas, verklaarde dat de werken worden gefinancierd door het Nationaal Fonds voor Wegenonderhoud (FONER).

De onderhoudswerken beslaan ongeveer 250 kilometer en gebeuren verspreid over de vijf gebieden van de provincie Oost-Kasaï. De volgende projecten zullen worden uitgevoerd : 35 kilometer in Tshilenge, 50 kilometer in Katanda, 54 kilometer in Miabi, 56 kilometer in Lupatapata en 57 kilometer in Kabeya Kamuanga.

In het kader van deze werken zullen hinderlijke wortels worden verwijderd. Het zal verder gaan om het schoonmaken van greppels, het aanpakken van moerassen, de aanleg van greppels, de aanleg van dwarshellingen en snoei- en kapwerk. De autoriteiten willen productie- en consumptiecentra beter met elkaar verbinden en van de provincie en Mbuji-Mayi in het bijzonder een handelscentrum voor essentiële producten maken.

De financiering door FONER bedraagt 446.182.400 Congolese frank. De duur van de werken wordt op maximaal 3 maanden geschat.

© CongoForum, 05.08.24 (em)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.