Tshopo: gevallen van Mpox in vele delen van gezondheidszone Yahuma (CongoForum)

KISANGANI – Dr. Freddy Lisasi, chef van de gezondheidszone Yahuma in de provincie Tshopo, zegt dat er gevallen van Mpox zijn in minstens 27 delen van de zone. Dat meldt Radio Okapi.

Volgens de arts bleef de epidemie aanvankelijk geografisch beperkt. Maar ondertussen verspreidde het virus zich erg snel. Dr. Lisasi is ongerust over het snelle tempo waarmee de ziekte zich verspreidt. Zijn gezondheidszone kreeg geneesmiddelen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), maar de uitdagingen blijven enorm.

“We hebben aanzienlijke middelen nodig om de zieken te kunnen verzorgen”, zegt de arts. “Er is nood aan medicijnen, middelen om ons te verplaatsen en centen om de gezondheidswerkers te kunnen motiveren. Zonder dit alles kunnen we veel minder doen. Dan wordt het lastig om de zieken te behandelen en de epidemie in te perken.”

Freddy Lisasi vraagt aan de bevoegde instanties en hun partners om snel in te grijpen zodat er meer doortastend kan worden gereageerd. Hij roept de bevolking op om de maatregelen op het vlak van hygiëne en preventie na te leven en zo de verspreiding van het virus te helpen tegengaan.

© CongoForum, 26.08.24 (db)

Beeld – bron: Wikipedia

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.