VN bepalen doelstellingen in Congo voor 2024 (CongoForum)

KINSHASA – Het landenteam van de VN voor de DR Congo heeft zijn strategische doelstellingen voor 2024 voorgesteld. Die doelstellingen gaan vooral over duurzame ontwikkeling en steun aan de regering bij het uitvoeren van haar strategisch nationaal ontwikkelingsplan 2024-2028. Dat schrijft Actualité.cd.

Het strategisch nationaal ontwikkelingsplan van de DR Congo gaat over economische diversifiëring, de ontwikkeling van menselijk kapitaal, beter bestuur, een modernisering van de infrastructuur, de inrichting van het grondgebied en duurzame, evenwichtige ontwikkeling.

Er moet ook worden nagedacht over de terugtrekking van de VN-vredesmacht (Monusco), op een manier waarop bepaalde verworvenheden worden beschermd.

De VN willen Congo ook helpen om de bevolking en de huisvesting in kaart te brengen, iets waarop al 40 jaar wordt gewacht.

De onveiligheid in het oosten van Congo blijft een zeer ernstig probleem. Deze situatie heeft impact op de activiteiten van de VN. En ook de terugtrekking van Monusco zal zeker gevolgen hebben.

© CongoForum, 06.08.24 (db)

Beeld – bron: logo VN

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.