Workshop over ontwikkeling nationaal bosbouwbeleid (CongoForum)

KINSHASA – Meer dan 60 personen, waarvan er een deel voor de overheid werkt, nemen van 19 tot 23 augustus deel aan een workshop in Kinshasa om het nationale bosbouwbeleid van de Democratische Republiek Congo uit te stippelen.

Vijf dagen lang bereiden de deelnemers de weg voor de bosbouwsector om de staatskas te spekken, schrijft Radio Okapi. Met financiële en logistieke steun van het Programma Duurzaam Bosbeheer (PDGF) worden tijdens deze bijeenkomsten strategieën opgesteld om het land te helpen een passend bosbouwbeleid te ontwikkelen.

Voor Florent Baren van het Franse Ontwikkelingsagentschap (AFD) is het doel van deze sessie om de Democratische Republiek Congo te helpen het beste te halen uit haar uitgestrekte bossen: “Met dit forum kan de regering de bosbouwsector saneren, de bossen duurzaam beheren en ze optimaal benutten voor de economische, sociale en duurzame ontwikkeling van de bosgemeenschappen”.

Benjamin Toirambe, secretaris-generaal voor Milieu, is van zijn kant van mening dat het in het belang van de Democratische Republiek Congo is om haar bossen goed te beheren, zodat ze een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de nationale economie. “De regering, het bestuur, onze provincies, onze gemeenschappen, moeten ervoor zorgen dat we onze bossen duurzaam kunnen beheren en dat ze inkomsten voor ons kunnen genereren”, zei hij. Volgens de secretaris-generaal voor Milieu zal dit nieuwe beleid ook helpen om de armoede in het hele land te verminderen.

De participatieve ontwikkeling van het bosbeleid van de DR Congo wordt een van de belangrijkste prioriteiten van het programma voor duurzaam bosbeheer (PGDF). 

© CongoForum, 23.08.24 (rk)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.