24.02.10 Cinékin: film ‘A Serious Man’ vanavond om 20.00u

Net wanneer je dacht dat de gebroeders Coen met dubbelslag en hun meest eigenzinnige projecten hadden afgeleverd, komen ze met dit hoogstpersoonlijk pareltje op de proppen die vriend en vijand achter de oren zal doen krabben. Ditmaal doen ze het zonder Brad Pitt en hun andere Hollywoodbuddies. Minnesota, de onooglijke plek waar Ethan en Joel opgroeiden in de sixties, fungeert als setting. Andy Declerck

En het quasi autobiografische scenario is losjes gebaseerd op de Bijbelse geschiedenis van Job. Net zoals die legendarische pechvogel heeft de door en door Joodse protagonist Larry Gopnik het zwaar te verduren. Vrees echter niet voor doodserieuze donderpreken, Joel en Ethan gaan te werk met het soort tragikomische zelfspot waar het Joodse volk patent op lijkt te hebben. Op die manier ontwikkelt zich een Semitische die je een paar keer de slappe lach bezorgt, maar ook de nodige herkenbare ineenkrimpmomenten bevat.

Vaste cameraman Roger Deakings tovert een van de mooiste dakscènes uit de filmgeschiedenis op het scherm en de slotscène ademt meer dreiging uit dan de gemiddelde rampenfilm.

De film gaat door in de kantine boven de sporthal van de Belgische School.

Deuren open om 19u30!

E-mail:

Andy.Declerck@diplobel.fed.be

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.