27.03.10 Congoliteratuur bij Black Label

Enkele maanden geleden verscheen 'De boom waarnaar men stenen gooit', de dagboekaantekeningen van ex VRT-correspondent Guy Poppe over de laatste tien à vijftien jaar van Congo.

Grosso modo dezelfde periode wordt op doorwrochte academische wijze beschreven in 'De grote Afrikaanse oorlog' van Filip Reyntjens. En dan zijn er natuurlijk de monumentale fotoboeken van Magnum-fotograaf Carl De Keyzer: 'Congo (belge)', met foto's van het hedendaagse Congo en 'Congo belge en images', met prachtige oude foto's uit het archief van het Afrika-museum in Tervuren.

En verder staan er voor het voorjaar nog twee belangrijke boeken aangekondigd: van journalist Rudi Vranckx en van schrijver David van Reybrouck. Het boek van Van Reybrouck – 'Congo, een geschiedenis' – bestrijkt de periode vanaf ca 1850 tot nu en is geschreven vanuit een familiale betrokkenheid bij het land.

In het boek van Rudi Vranckx – 'De ontdekking van Congo…..'- geven de Congolezen zelf hun visie op het verleden. Tot slot zijn er recent enkele prachtige franstalige (foto)boeken verschenen die Congo vanuit zijn veelzijdige natuurlijke en culturele kant tonen: Congo. 'Arts de l'Afrique centrale en Congo, les 4 trésors.'

De 50e onafhankelijkheidsverjaardag van Congo mag dan misschien al geen feest zijn in de ware zin van het woord, een feest van nieuwe boeken is het zeker!. Om u kennis te laten maken met dit feest biedt Black Label uw tijdelijk 10% korting aan op een aantal van deze boeken.

Kijk daarvoor in bijgaande Congo-Special! Ook bijgevoegd is onze Congo-catalogus, waarin u al onze boeken aantreft over of uit Congo. U vindt ze ook op onze website:

Met vriendelijke groet,

Gilbert Braspenning (Black Label)
Welvaartstraat 61
2530 Boechout, België

www.blacklabel.be. info@blacklabel.be

Links:

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.