08.04.10 Heel Nederland fietst voor Congo

Wereldwijd draagt IKN de zorg voor 950 wees- en andere kinderen die in de steek gelaten zijn. Eén van de kinderdorpen, die IKN ondersteunt, ligt in Oost-Congo. Sinds 2002 ondersteunt IKN 165 wees- en verlaten kinderen, die in het ICC Patmos kinderdorp wonen.

Het dorpje ligt in een gebied wat jarenlang het centrum van politieke onrust en geweld is. Door de oorlog zijn vele kinderen alleen achter gebleven. In het Patmos kinderdorp kunnen zij naar school en wonen zij in een relatief veilige omgeving. Met de fietsactie hoopt IKN heel Nederland in beweging te krijgen voor weeskinderen in Congo. In de periode mei tot en met juli krijgt Nederland de kans om zich op een sportieve wijze in te zetten voor de weeskinderen van het Patmos kinderdorp.

In de provincie Zeeland hebben verschillende rijwielzaken inmiddels een fietsroute uitgezet door het Zeeuwse landschap. De route loopt langs diverse bezienswaardigheden.

Kosten zijn 5 euro per persoon, inclusief routebeschrijving en een bakje koffie of thee. Van de opbrengst wordt 80 procent gebruikt om de weeskinderen naar school te laten gaan. Rijwielzaken door geheel Nederland, die zich willen aansluiten bij de actie kunnen zich melden bij het IKN-kantoor in Zwijndrecht.

Ook voor vragen over de fietstocht kan het kantoor gebeld of gemaild worden: tel. 078-6200258 of meity@intern-kinderhulp.org

Meer over het kinderdorp in Congo en IKN is te lezen op www.internationalekinderhulp.nl

Bron: De Weekkrant, april 2010

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.