31.05.10 Stichting KAST in Veenendaal voetbalt voor waterputten in Congo (CF)

Het toernooi wordt gehouden op sportpark De Groene Velden en begint om 10.30 uur. ,,Er doen tien teams mee, allemaal vaste samenwerkingspartners van KAST'', zegt Jochien Timmer, vrijwilliger bij de stichting. Onder meer FC Top International uit Utrecht, de Marokkaanse stichting Annour uit Veenendaal, Stichting UMHA uit Groningen en een Afghaans voetbalteam strijden op 5 juni om de beker. Het is een multicultureel gezelschap, wat precies de insteek van KAST is.

Bouw van waterputten
Het toernooi neemt een groot gedeelte van de dag in beslag. Naast het voetballen wordt er een loterij gehouden waarbij bioscoopkaartjes van One2See te winnen zijn. Ook zijn er Congolese hapjes te verkrijgen en is er voor de kinderen een speciaal programma opgezet. Timmer vertelt dat de stichting met het toernooi geld ophaalt voor de bouw van waterputten in Congo. ,,We zoeken voor eind juli nog een aantal sponsors die ons helpen het geld binnen te krijgen dat we nodig hebben."

In totaal is er nog 85.000 euro nodig voor de bouw van achttien waterputten die 12.000 mensen van schoon drinkwater voorzien. De voorzitter van de stichting, Lena Landu, zegt: ,,Iedereen is welkom om bij het voetbaltoernooi aanwezig te zijn en bedrijven of personen die willen sponsoren, kunnen met ons contact opnemen via het telefoonnummer 06-14621864."

Lees meer op:

http://www.veenendaalsekrant.nl/page/Plaatsnamen/Veenendaal/Stichting-KAST-in-Veenendaal-voetbalt.546645.news

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.