22.09.10 Congo voor beginners: lessenreeks in het najaar (Pax Christi)

Je hoeft geen achtergrondkennis te hebben om deze "Congo voor Beginners" te volgen. Per avond komen er twee gerenommeerde sprekers ‘lesgeven’ over een onderdeel van de Congolese geschiedenis of maatschappij. Zij belichten een aantal elementen die belangrijk zijn om Congo vandaag beter te begrijpen. Met deze context kan je achteraf zelf verder. Deelnemers krijgen een syllabus met kaarten, leestips, enz.

Na de presentaties is er telkens tijd voor een vraag-en-antwoordsessie met de sprekers. Wie nog even wil napraten bieden we ook een drankje aan.
Op de slotdag kan je deelnemen aan nog meer interactieve activiteiten: workshops voor kleinere groepen en een begeleid bezoek aan het Afrikamuseum. Als kers op de taart bieden we een Congolese maaltijd aan. Zo kan je ook letterlijk van Congo proeven!

De cursus is toegankelijk voor deelnemers van alle leeftijden en achtergronden. De lessen worden wel volledig in het Nederlands gegeven.

wanneer en waar

De avondlessen hebben telkens plaats op woensdag: 20 oktober, 27 oktober, 3 november en 10 november.
We beginnen om 19u00 stipt en eindigen om 21u00. Wij raden iedereen aan om een kwartiertje vroeger te komen voor onthaal. Wie wil kan napraten bij een drankje!

De lessen vinden plaats in het conferentiecentrum van het Belgisch Ontwikkelingsagentschap (BTC) in de Hoogstraat 139 te Brussel.

prijs

De modules bouwen op elkaar verder. Het is dus aan te raden om de hele cursus te volgen. De volledige cursus, inclusief de slotdag, kost €25.

Je kunt de lessen ook ‘à la carte’ volgen: je betaalt dan €5 per avond. Het is niet mogelijk om apart in te schrijven voor de slotdag in het Museum.

De prijzen zijn inclusief de syllabus en een middagmaal als je deelneemt aan de slotdag.

De slotdag heeft plaats op zaterdag 20 november, in het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika, Leuvensesteenweg 13 te Tervuren. We verwelkomen jullie om 10u30 en voorzien activiteiten tot 17u00.

Meer info:

http://www.paxchristi.be/2010/09/congo-voor-beginners-lessenreeks-in-het-najaar/

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.