30.11.10 Stevoort: vzw Telema Ye Sala houdt bijeenkomst op 15 december (projecten in Bandundu)

Deze VZW is actief in Congo en België en werkt ook samen met CDI Bwamanda. Deze organisatie werkt al meer dan 40 jaar in Congo aan streekontwikkeling (gezondheidszorg, onderwijs, landbouw, vermarkting van landbouwproducten, … ).
 
Met steun van ondermeer Stad Hasselt en provincie Limburg werd een opleidingscentrum gebouwd in Bandundu op 400 km van Kinshasa. De bedoeling nu is daarin 2 computerklassen in te richten, een schrijnwerk-atelier en een naai-atelier om een beroepsopleiding aan jongeren te geven.
 
Het gebouw voor het opleidingscentrum is ondertussen klaar, mede door de steun voor een steenpers van de parochie Stevoort. Nu zoeken wij materiaal en middelen voor de inrichting van de computerklassen, het schrijnwerk-atelier en het naai-atelier.

Voor de uitrusting van de computerklassen kunnen wij reeds rekenen op de steun van de NGO Close the Gap ( Vrije Universiteit Brussel ), die aan een zeer redelijke prijs kan zorgen voor volledig up to date computermateriaal.

Mensen die nog materiaal ter beschikking hebben voor de schrijnwerkerij of het naai-atelier, kunnen ook steeds contact nemen.

Het transport naar Congo zal gebeuren via de Paters van Scheut / Missiehulp, die tweemaal per maand een container naar Kinshasa transporteren.

Wij geloven dat, met de steun van de CDI Bwamanda en meerdere professionele ontwikkelingswerkers, van ondermeer de Belgische Raïffeisenstichting, structureel gewerkt kan worden aan ontwikkeling in de streek Bandundu (Congo).

Wij willen ook in België een structurele werking opzetten om dit project op duurzame wijze te steunen. Hierbij staat ons het model van diverse verenigingen uit de vierde pijler van de ontwikkelingssamenwerking voor ogen.

Concreet willen wij over meerdere jaren met een vaste groep mensen peter- en meterschap voor dit project promoten, tal van activiteiten opzetten, de doelstellingen van dit project bekend maken en steun verlenen.

Wie zijn steen wil bijdragen aan dit project, wordt graag uitgenodigd op een startvergadering die  doorgaat op woensdag 15 december 2010 om 20u00 in zaal Steborg, Broekstraat 1, 3512 Stevoort.

Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen en worden dan verder op de hoogte gehouden.

De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan dit project.

De giften aan de Stichting zijn fiscaal aftrekbaar vanaf € 30,00 (artikel 104 WIB). Stortingen via de Koning Boudewijnstichting kunnen gebeuren op het algemene nummer 000-0000004-04 van de Koning Boudewijnstichting.

Vermits dit een algemeen rekeningnummer van de KBS is, is het zeer belangrijk de correcte mededeling 128/2365/00071 te vermelden.

Zo komen de gelden terecht bij het project Bandundu en ontvangt u vanaf € 30,00 een fiscaal attest.

Wij danken u voor uw aandacht en uw interesse.

Met de meeste hoogachting,

Paul MUNSI, tel. 0486 / 98.09.93, paulmunsi@yahoo.fr

Luc BEERDEN, tel. 011 / 59.62.91, luc.beerden@telenet.be

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.