05.04.11 Antwerpen: lezing over kindsoldaten op dinsdag 26 april (Vredescentrum)

Tijdens haar lezing worden eerst de grote lijnen bevattelijk aan u voorgesteld: wat is de definitie van een kindsoldaat, waar in de wereld bevinden ze zich en om hoeveel kinderen gaat het? Hierna zal ze specifiek ingaan op de case Noord Oeganda waar de LRA (Lord Resistance Army) al decennicia de bevolking teistert en kinderen gedwongen inlijft bij haar troepen.

Zowel het politieke als menselijke verhaal komen sterk naar voren. Met welke problemen worden voormalige kindsoldaten na hun terugkeer geconfronteerd? Hoe worden zij onthaald in de gemeenschap en wat is van belang om deze integratie te bevorderen? Sien Knapen licht het werk toe van de Rachele Rehabilitation Center in Lira als voorbeeld dat men meer kan doen dan alleen toekijken. Uiteraard is er ruimte voor zien voor vragen en antwoorden.

U bent van harte welkom op 26 april om 19u in het Vredescentrum van de stad en de provincie Antwerpen. De toegang is gratis, maar inschrijven is wenselijk via info@vredescentrum.be of 03 / 202 42 91.

Meer informatie over de vzw Kindsoldaten: www.childsoldiers.net

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.