26.04.11 FILMVERTONING ‘BENDA BILILI’ (5 mei in Leuven)

Op donderdag 5 mei 2011 om 20.00 uur organiseert Bana Leuven in samenwerking met het Afrika Filmfestival en Pangaea een vertoning van de documentaire BENDA BILILI van de filmmakers Florent de la Tullaye en Renaud Barret.

Frankrijk/België/RDCongo, 2010, 85 min,Lingala en Frans gesproken, Nederlands ondertiteld,

Synopsis:

Ricky droomt er van om van de muziekgroep Staff Benda Bilili de beste band in Congo Kinshasa te maken. De muzikanten struimen de straten af in hun aangepaste "Mad Max rolstoelen". Zij zijn de sterren van het ghetto bij wie Roger, een straatkind, zich dolgraag wil aansluiten. Door te zingen en te dansen proberen ze te overleven, aan de ellende en gevaren van het straatleven te ontsnappen en hoop te vinden in hun muziek. Vijf jaar lang werd Staff Benda Bilili gevolgd, vanaf de eerste repetitie tot hun succes op verschillende festivals in de hele wereld. BENDA BILILI of "de (uiterlijke) schijn voorbij" vertelt ons een droom die werkelijkheid geworden is.

Trailer van de film: http:/www.youtube.com/watch?v=7uWVgU2ZevA&feature=related

De Congolese rolstoelband Staff Benda Bilili was een van de grote muzikale ontdekkingen van afgelopen jaar. Ze is nu vereeuwigd in deze ontroerende documentaire die een staande ovatie kreeg in Cannes 2010. Benda Bilili won onlangs nog de Publieksprijs Provincie Vlaams-Brabant op de 16de editie van het Afrika Filmfestival.

Deze vertoning vindt plaats in Pangaea(Vesaliusstraat 34, 3000 Leuven).

Er zijn ter plaatse drankjes en Congolese hapjes te verkrijgen voor democratische prijzen.

De inkom is gratis.

Met vriendelijke groeten,

BANA LEUVEN

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.