31.05.11 Veenendaal: voetbaltornooi ‘Scoren voor Congo’ helpt waterputten te bouwen (zaterdag 4 juni)

Het motto van dit multiculturele voetbaltornooi voor dit jaar is: 'Wie burgerschap denkt, verbetert de wereld'. Onder dit motto wil KAST mensen bewust maken dat zorg voor medeburgers in DR Congo nodig is en dat dit niet alleen een verantwoordelijkheid is van mensen uit DR Congo, maar ook van mensen uit andere landen.

Het tornooi wordt gehouden op sportpark Spitsbergen bij VRC en begint om 09.30 uur. Er spelen teams mee van Antilliaanse, Congolese, Marokkaanse, Somalische en Nederlandse nationaliteit. Het voetbaltoernooi eindigt om 15.00 uur. Er wordt afgesloten met dans en muziek en een barbecue.

Met het tornooi haalt de stichting ook geld op voor de bouw van waterputten in DR Congo. Er is nog veel geld nodig voor de bouw van in totaal twintig waterputten. KAST heeft al twee waterputten in de regio Beneden-Congo gerealiseerd en dankzij subsidie van de Subsidiefaciliteit voor Burgerschap en Ontwikkelingssamenwerking (SBOS) zullen hier in 2011 nog vier waterputten bij komen. Eén waterput biedt een drinkwater-voorziening aan zeshonderd mensen.

Iedereen is welkom om bij het voetbaltornooi aanwezig te zijn. Ook is het mogelijk om donateur of sponsor te worden.

Bron: Veenendaalse Krant, 31.05.11

Meer informatie op www.kast-international.com of tel. 06-14621864.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.