26.08.11 Tentoonstelling Matchbox on Tour (Guy Kabeya Muya en Kristin Rogghe)

Matchbox on Tour wordt het rijdend bewijs dat kunst van en voor iedereen is.

Matchbox on Tour is een tentoonstellingsproject op wielen. De box biedt 2 kunstenaars de ruimte om hun visie op diversiteit en kunst tentoon te stellen, met een directe link naar de plaats waar de box wordt gehuisvest.

Terwijl de nadruk bij de eerste editie (2009-2010) op de ontmoeting tussen een amateurkunstenaar en een professionele kunstenaar lag, ligt deze nu op interculturaliteit binnen de samenleving.

Een westerse en niet-westerse kunstenaar maken een gezamenlijke creatie in de Matchbox.

Guy Kabeya Muya (DR Congo) schrijft en regisseert al sinds 1999 fictiefilms voor televisie en zet zich in voor verschillende culturele verenigingen. Sinds 2009 woont hij in België. Hij onderzoekt met welke bril Belgen naar Congo kijken.

Kristin Rogghe (B) studeerde Filosofie aan de KULeuven. Ze behaalde een postgraduaat Transmedia aan het Sint-Lukas te Brussel. Ze begon haar carrière als dramaturge bij theaterproducties en als assistent van internationale kunstenaars en curatoren. Ondertussen timmerde ze aan haar eigen weg. Film, beeldende kunst en podiumkunsten vormden haar biotoop, werkveld en onderzoeksdomein.

Twee verschillende mensen, onderlegd in multimedia, elk met andere etnische wortels, andere vormen van beeldexpressie. Matchbox on Tour wordt het rijdend bewijs dat kunst van en voor iedereen is.

Schrijver Ringo Gomez-Jorge en fotograaf Artur Eranosian kregen de opdracht om de tour te documenteren.

Ze brengen alles samen op http://matchboxontour2011.blogspot.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.