30.08.11 Amsterdam: Daniel Knoop vertelt over cassavefabriek in Congo (op 5 september)

Knoop is het idealisme waarmee hij ooit naar Afrika vertrok niet kwijt. Met zijn cassaveverwerkingsfabriek streeft hij dezelfde doelen na waar hij binnen de VN Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) aan werkte: voedselzekerheid in ontwikkelingslanden, een sterkere lokale economie en het tegengaan van ontbossing.

Het verschil is dat hij zijn werk nu doet met de tucht van de markt. Dat betekent dat hij efficiënter moet werken. Maar belangrijker nog, met zijn Congolese klanten, leveranciers en medewerkers staat hij op gelijke voet. Knoop is niet hun donor, maar hun zakenpartner. Daarmee zijn ze zelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling.

In Pakhuis de Zwijger presenteert documentairemaker Hans Bouma uniek beeldmateriaal over de cassavefabriek in Congo en gaat Knoop met het publiek in gesprek over zijn opstartproblemen en over hoe dit soort start-ups in ontwikkelingslanden gesteund en gestimuleerd kunnen worden. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen zich aanmelden via www.dezwijger.nl/incentivators. De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Cultuurfabriek en campagnebureau BKB.

Maandag 5 september | 20.00 – 22.00 uur | Pakhuis de Zwijger | Piet Heinkade 179, Amsterdam

Bron: Duurzaam Nieuws, 30.08.11

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.