18.02.14 Werk mee aan de CongoForum-redactie!

Het succes spreekt voor zich, want het aantal bezoekers gaat in stijgende lijn. CongoForum (www.congoforum.be) slaagt erin de interesse voor de DR Congo, zijn duurzame ontwikkeling en de Congolees-Belgische betrekkingen aan te wakkeren. Daar zijn we best trots op.

De hoofdredactie is nu in handen van Hélène Madinda, Guy De Boeck en Denis Bouwen. Denis runt in de regel het Nederlandstalige deel van de portaalsite, Hélène het Franstalige deel en Guy het Engelstalige luik. De Nederlandstalige redactie heeft momenteel Andy Campe als adjunct-hoofdredacteur.

Momenteel zoeken we naar extra vrijwilligers voor redactionele taken.

Als redacteur kan je:zelf artikels, interviews en reportages maken die aansluiten bij onze missie (zie www.congoforum.be), artikels uit het Frans of het Engels naar het Nederlands vertalen, helpen om voor een dagelijks overzicht van de Congolese pers te zorgen enzovoorts.

We zoeken vrijwilligers met een uitgesproken interesse voor de DR Congo, die voldoende langdurig willen meewerken (minstens zes maanden). Géén eendagsvliegen dus.

De kandidaten moeten vlot in teamverband kunnen werken en zwierig met de pen kunnen omschrijven. Ervaring als journalist is nuttig maar niet noodzakelijk.

Wat levert dit voor de vrijwillig(st)er op?

– de voldoening mee een belangrijke rol te spelen in een project dat het verschil probeert te maken
– nuttige ervaring in journalistiek werk en het omgaan met teams (vrijwilligers)
– een sterke betrokkenheid bij de DR Congo, een land waarvoor CongoForum zich graag wil engageren

Heb je ernstige interesse en genoeg vrije tijd? Ben je iemand die volhoudt?

Stuur dan een boodschap met je kandidatuur en beknopte motivatie naar info@congoforum.be (Denis).

Hartelijk dank!
CongoForum
 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.