01.11.11 Tremelo: ‘Resto Congo’ op vrijdag 11 november

Tot aan de klimaattop in Durban op 3 december 2011 bijt 11.11.11 zich vast in het klimaat. Zowel de jaarlijkse campagne als tal van andere acties zullen aandacht vragen voor de impact van de opwarming van het klimaat voor het Zuiden.

Momenteel wil 11.11.11 Tremelo geld bijeenbrengen voor een project in Congo. Het gaat om een project rond voedselzekerheid uitgevoerd door de vrouwenorganisatie Bamamu Tabulukayi in West-Kasai in Congo.

“Via dit project willen we de voedselzekerheid van 1585 families in Zuid-Kasayi in Congo verbeteren. Twee lokale organisaties in Kananga: Bamamu Tabulukayi en AFEDR worden ondersteund door de NGO 'Kadervorming voor Afrikanen' (KBA). KBA is lid van de 11.11.11. Vlaamse Noord-Zuidbeweging. Haar voornaamste doel is het versterken van de lokale organisaties door de competentie van het personeel en van de animatrices en verantwoordelijken van de basisgroepen te verhogen. KBA volgt een strategie van opleiden en herscholen die leidt tot duurzame ontwikkeling.”

De vrouwenbeweging Bamamu Tabulukayi, wat betekent 'moeders, staat op, wordt wakker' wil de vrouwen aanzetten om hun verantwoordelijkheid op te nemen binnen de samenleving. De vrouwen vervullen immers een fundamentele rol in de ontwikkeling van de lokaliteit en streek. De leden van de 28 vrouwengroepen die deel uitmaken van de vrouwenbeweging willen hun familiale inkomsten verhogen door de productie van hun landbouwactiviteiten te verhogen en/of door inkomstgenererende activiteiten te organiseren om de voedselveiligheid van hun families te verzekeren. Bamamu Tabulukayi is werkzaam in de volkswijken van Kananga. Verantwoordelijke is Emerence Nsonga.'

Meer info vind je hieronder of op de website: www.kba-foncaba.be.
Informatie over de Tremelose activiteiten van 11.11.11. vind je op http://www.11tremelo.be.

Resto Congo

Op vrijdag 11 november 2011 organiseert 11.11.11 Tremelo een solidariteitsavond in het teken van Congo. Vanaf 17.30u kan jein zaal Toekomst in Baal terecht voor een exotische maaltijd.

Rie Vermeren zal die avond twee Afrikaans-Congolese schotels bereiden. Daarnaast is het ook mogelijk een vegetarische maaltijd te bestellen. Menu: Palmhartensoep, Soso na loso 'bukari' (stoofpotje met kip en groenten) en taart.

Prijs: 16 euro voor een volwassene en 8 euro voor een kinderschotel.

Inschrijven kan via het e-mailadres info@11tremelo.be.

Bron: Nieuwsblad, 31.10.11

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.