13.02.12 Gent: lezing met mensenrechtenactivist Delly Mawazo Sesete (op 16 februari)

Heb je zin om wat bij te leren over mensenrechten in de Democratische Republiek Congo? Ben je geboeid door de recente gebeurtenissen in Congo en wil je informatie uit eerste hand?

Wij bieden de oplossing: het Grote Meren-team van Amnesty International Vlaanderen nodigt jullie uit voor een boeiende lezing. We hebben Delly Mawazo Sesete uitgenodigd: een Congolese activist die zich al jarenlang actief inzet om de mensenrechten in zijn land te verbeteren.

Delly Mawazo Sesete heeft in de DR Congo de ngo 'CREDDHO' ('Centre de recherche sur l'Environnement, la Démocratie et les Droits de l'Homme') mee opgericht en er zich jarenlang gefocust op thema's als het bestrijden van straffeloosheid en het verdedigen van mensenrechten. Hij beschikt eveneens over een uitgebreide (inter-)nationale ervaring in het aankaarten van mensenrechtenschendingen.

Dus dé geschikte persoon om dit onderwerp duidelijk en vanuit praktijkinzicht vorm te geven.

Na de lezing kan je op al je vragen rond mensenrechten in de DR Congo een antwoord vinden. Natuurlijk is er nadien ook tijd voor een hapje en een drankje. Deuren open vanaf 19.30u, lezing start om 20u.

Kortom: een niet te missen evenement om bij te leren over mensenrechten in de DR Congo.

Organisatie:

Grote Meren-team van Amnesty International Vlaanderen

Plaats: Gent, het Vredeshuis, Sint-Margrietstraat 9 (dichtbij het Gravensteen)

Entree: gratis

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.