17.04.13 Oxfam-Solidariteit zoekt programmabeheerder voor Bukavu

OXFAM-Solidariteit is een ngo voor internationale samenwerking, die strijdt tegen het onrecht dat aan de basis ligt van de armoede in de wereld. OXFAM-Solidariteit doet dit in samenwerking met partnerorganisaties in het Zuiden en voert lobby-, bewustmakings- en campagneactiviteiten in het Noorden. OXFAM-Solidariteit is lid van Oxfam International, dat 17 Oxfams wereldwijd groepeert.

Inzake humanitaire hulp implementeert Oxfam-Solidariteit in de DRC op korte termijn strategieën om kwetsbare gezinnen te helpen om aan hun basisnoden te voldoen via een systeem van "cash for work" rond gemeenschapsbelangen (het graven van visvijvers, herstel van plattelandswegen, enz.)

Op middellange termijn helpt OXFAM-Solidariteit bij de heropstart van de landbouw in de regio via het verbeteren van de toegang tot landbouwinputs voor kwetsbare huishoudens. Er wordt gewerkt met een benadering van "foire aux choix" (in tegenstelling tot directe zaad distributies), dit systeem laat toe dat de begunstigden kiezen voor de landbouwinputs die het best aan hun behoeften voldoen. Er wordt voorzien in een gevarieerd assortiment zaaizaden waarvan de kwaliteit op voorhand gecontroleerd is. Deze activiteiten worden aangevuld door theoretische en praktische opleidingen rond goede landbouwpraktijken.
"Resilience"gaat over strategieën om de weerbaarheid te verhogen zodat er beter kan weerstaan worden aan voorspelbare schokken, beter omgegaan kan worden met verliezen die hieruit voortvloeien en er beter kan aangepast worden aan nieuwe omstandigheden.

Functiebeschrijving
 Onder de verantwoordelijkheid van de verbindingspersoon in Bukavu en in samenwerking met de beheerder humanitair programma in DRC in Brussel, is de humaniatir programma beheerder in Bukavu verantwoordelijk voor het beheer, de opvolging en de monitoring van de humaniatire projecten van Oxfam-Solidariteit.Dit werk gebeurt in nauwe samenwerking en coördinatie met de collega’s van Oxfam-Solidariteit en de lokale partners.
 Hij/zij vertegenwoordigt, in overleg met de verbindingspersoon, Oxfam-Solidariteit bij de lokale partners, bij andere humanitaire organisaties die actief zijn in de regio’s en bij donororganisaties.
 Hij / zij zorgt voor tijdige ondersteuning en advies aan partnerorganisaties in de voorbereiding, planning en uitvoering van de voorziene activiteiten van de humanitaire projecten en voert terreinbezoeken uit in Zuid-Kivu voor de opvolging van het programma.
 Hij/zij is verantwoordelijk voor de naleving van de regels van de verschillende donororganisaties en bereidt de narratieve en financiële rapporten voor in samenwerking met het team van Oxfam-Solidariteit in Bukavu en in Brussel.
 Hij/zij levert en stuurt de strategie van nieuwe projectvoorstellen in samenwerking met het team van Oxfam-Solidariteit in Bukavu en Brussel.
 Hij/zij werkt mee aan de identificatie en de ontwikkeling van humanitaire projecten, in samenwerking met lokale actoren door het uitvoeren van verkennende missies en het formuleren van projectvoorstellen.

Profiel
 Minstens 2 jaar terreinervaring in het domein van de internationale noodhulp binnen een internationale NGO;
 Ervaring hebben met het administratief en financieel beheer, met inbegrip van projecten gefinancieerd door publieke instanties (ECHO, DGD, EU, …);
 Goede kennis hebben van de humanitaire normen en principes en de verschillende ontwikkelingsmodellen;
 Goed begrip van voedselzekerheid
 Ervaring hebben met het werken met lokale organisaties (ngo’s);
 Sterke affiniteit hebben met de waarden, missie en visie van Oxfam-Solidariteit;
 Goede kennis hebben van de context en van de regio ;
 In staat zijn zich aan moeilijke situaties aan te passen en te werken in precaire omstandigheden;
 Beschikken over uitstekende communicatievaardigheden en in staat zijn goed te werken in teamverband;
 Uitstekende kennis van het Frans. Kennis van het Nederlands, Engels en Swahili zijn een pluspunt.

Aanbod:
 Plaats van tewerkstelling : Bukavu – DR Congo
 Brutosalaris: min. 2.104,63 € en max. 3.138,45 € (volgens nuttige ervaring).
 Voltijds contract van bepaalde duur van 9 maanden.
 Startdatum: zo snel mogelijk, ten laatste begin juni

Interesse
Stuur uw CV en motivatiebrief met de referentie « beheerder humanitair programma DRC » vóór 1 mei 2013:
 naar humjobs@oxfamsol.be of
 per post naar HR afdeling, Oxfam-Solidariteit, Vier-Windenstraat 60, 1080 Brussel, België.
Voor meer informatie kan u contact opnemen met Claudia Geraets, HR medewerker Brussel – cge@oxfamsol.be of +32 2 50 16 702

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.