18.04.13 Brugge: ‘Kadogo’ – tentoonstelling over kindsoldaten (20 april – 22 juni)

De tentoonstelling wordt georganiseerd door VIC Kinderrechten ngo en maakt deel uit van een preventieproject dat werd opgestart in de Democratische Republiek Congo om de rekrutering van kindsoldaten tegen te gaan. Nu wordt het publiek in Belgie aangesproken en geinformeerd over de kinderrechtenschendingen in het Zuiden.

De schilderijen zijn gebaseerd op getuigenissen van jonge ex-kindsoldaten en zijn gemaakt door twee Congolese kunstenaars. De kindertekeningen laten scenes zien van het dagelijkse geweld waaraan deze kwetsbare kinderen zijn blootgesteld in hun tijd als kindsoldaat.

Bijgestaan door verhalen en getuigenissen wordt een inkijk gegeven in de schrijnende gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het leven van deze kinderen, maar ook de hoop die ze stellen op een beter bestaan. Veel van deze kinderen zijn inmiddels gere-integreerd in de maatschappij met steun van CEFADES, een lokale partnerorganisatie van VIC Kinderrechten ngo.

Wanneer? De tentoonstelling is geopend van 20 april tot 22 juni, op weekdagen van 15:00 tot 21:00 en op zaterdag van 11:00 tot 17:00.

Waar? Biekorf Cultuurcafe in Brugge: http://www.cultuurcentrumbrugge.be/locatie_detail.jsp?locatie=8

Speciaal voor leerlingen van het secundair onderwijs worden er op aanvraag ook interactieve workshops georganiseerd. Voor meer informatie over de workshops kunt u mailen naar annelies.maertens@vicngo.be Voor meer informatie over de tentoonstelling of overige vragen kunt u contact opnemen met info@vicngo.be of bellen tijdens de kantooruren: +32 2 203 42 40.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.