27.08.13 Oxfam-Solidariteit zoekt coördinator voor projecten in Bukavu

OXFAM-Solidariteit is op zoek naar een coördinator (m/v) admin/fin/log/RH voor de projecten (noodhulp en ontwikkeling) in de Democratische republiek Congo in Bukavu (Kivu, DRC).

Context
Inzake humanitaire hulp implementeert OXFAM-Solidariteit in de DRC op korte termijn strategieën om kwetsbare gezinnen te helpen om aan hun basisnoden te voldoen via een systeem van "cash for work" rond gemeenschapsbelangen (het graven van visvijvers, herstel van het plattelandwegen, enz.)

Op middellange termijn, helpt OXFAM-Solidariteit bij de heropstart van de landbouw in de regio via het verbeteren van de toegang tot landbouwinputs voor kwetsbare huishoudens.  Er wordt gewerkt met een benadering van "foire aux choix" (in tegenstelling tot directe zaad distributies), dit systeem laat toe dat de begunstigden kiezen voor de landbouwinput die het best aan hun behoeften voldoen. Er wordt voorzien in een gevarieerd assortiment zaaizaden waarvan de kwaliteit op voorhand gecontroleerd is. Deze activiteiten worden aangevuld door theoretische en praktische opleidingen rond goede landbouwpraktijken.

"Resilience" gaat over strategieën om de weerbaarheid te verhogen zodat er beter kan weerstaan worden aan voorspelbare schokken, beter omgegaan kan worden met verliezen die hieruit voortvloeien en er beter kan aangepast worden aan nieuwe omstandigheden

Alle projecten worden uitgevoerd door lokale partners en worden direct opgevolgd door OXFAM-Solidariteit. De donoren zijn divers (Europese Unie, DGD, diverse Belgische donoren etc)
 
Functiebeschrijving
In coördinatie met en onder het toezicht van de vertegenwoordiger van OXFAM-Solidariteit (tewerkgesteld te Bukavu) en in samenwerking met het team in Brussel en in Bukavu, zal de coördinator admin/fin/log/RH de volgende verantwoordelijkheden opnemen:

Hij/zij is verantwoordelijk voor het werk van de support afdeling dat bestaat uit een boekhouder en een logistiek/administratief medewerker in Bukavu, een assistent boekhouder in Goma en uit al het andere lokale personeel dat door OXFAM-Solidariteit voor de ondersteunende afdeling geëngageerd werd.

Hij/zij zorgt voor het optimaal functioneren van de support afdeling met respect voor de procedures van OXFAM-Solidariteit en van de donoren en zorgt voor de interne controle van het kantoor.

Hij/zij is verantwoordelijk voor de logistiek van het bureau en van de projecten met respect voor allerhande procedures

Hij/zij is verantwoordelijk voor de opvolging van de boekhouding van het bureau en van de projecten in het boekhoudprogramma van OXFAM-Solidariteit en zorgt voor het goed beheer van de middelen toegewezen aan de partners van OXFAM-Solidariteit

Hij/zij is verantwoordelijk voor de naleving van de regels van de verschillende donoren en bereidt financiële rapporten voor in samenwerking met het team van OXFAM-Solidariteit in Bukavu, Goma en Brussel.

Hij/zij is verantwoordelijk voor de toepassing van de interne reglementering en de wetgeving van RDC voor alle vragen ivm administratie, fiscaliteit en personeelszaken.

Hij/zij zorgt ook voor de verspreiding hiervan bij de teams op het terrein en in Brussel.

Hij/zij werkt in continue samenwerking met de collega’s van OXFAM-Solidariteit en met de lokale partners

Hij/zij is verantwoordelijk, in samenwerking met de vertegenwoordiger van OXFAM-Solidariteit in DRC, voor de vertegenwoordiging van OXFAM-Solidariteit zowel naar de lokale partners toe als naar lokale, nationale en buitenlandse instellingen toe.

Hij/zij is verantwoordelijk voor de logistieke aspecten van de projecten en het bureau met inbegrip van het naleven van de procedures die gelinkt zijn aan de aankoopdossiers.

Profiel
Minstens 2 jaar internationale werkervaring in internationale NGO's
Minstens 5 jaar werkervaring (waarvan 2 op het terrein) in het financiële en administratief beheer van projecten in het domein van de internationale samenwerking bij internationale NGO’s;

Diploma in economische wetenschappen of gelijkwaardig door ervaring
Respect hebben voor deadlines, de capaciteit hebben om goed te organiseren en prioriteiten te kunnen stellen

Zin hebben voor organisatie, orde en precisie

Basiskennis van boekhouden en van de courante boekhoudprogramma’s: gebruik van SAGA is een troef

Goede kennis van informatica: tekstverwerking, rekenblad, e-mail, internet, database

Een ervaring in het administratieve en financiële beheer van projecten medegefinancierd door de publieke instanties (ECHO en DGD) is een troef

Ervaring in het werken met lokale organisaties (NGO)

Goede kennis van de context en de regio is een troefIn staat zijn zich aan te passen aan moeilijke situaties en om in onzekere condities te werken

Goed kunnen communiceren en beschikken over een goede teamspirit

Uitstekende kennis van het Frans. Kennis van het Nederlands en Engels is een pluspunt.

Goed begrip van humanitaire normen en principes, zoals de verschillende ontwikkelingsmodellen

Sterke affiniteit hebben met de waarden, missie en visie van OXFAM-Solidariteit;

Aanbod:

Plaats van tewerkstelling: Bukavu – DR CongoBrutosalaris: min. 2.104,63 € en max. 3.138,45 € (volgens nuttige ervaring).Tussenkomst in de kosten (verblijf (gedeelde woning), transport, verzekeringen, medische kosten en visa)Voltijds contract van bepaalde duur van 12 maanden. (verlengbaar)Startdatum: zo snel mogelijk, ten laatste half oktoberFamily posting is mogelijk

Interesse
Stuur uw CV en motivatiebrief met de referentie “Coördinator (admin, logistiek, financiën, HR) DRC” vóór 16 september 2013:
Ø       naar humjobs@oxfamsol.be of
Ø       per post naar HR afdeling, Oxfam-Solidariteit, Vier-Windenstraat 60, 1080 Brussel, België.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.