17.06.14 Koepel 11.11.11 zoekt coördinator Zuidkantoor voor Kinshasa (v/m)

DOEL VAN DE FUNCTIE:
De Coördinator van het Zuidkantoor verzekert het uitbouwen en uitvoeren van het 11.11.11 programma in DRC, het beheer van het kantoor in Kinshasa en het beheer van alle aspecten die gerelateerd zijn aan de aanwezigheid van 11.11.11 en dit in samenwerking met de verantwoordelijken te Brussel. 

DE OPDRACHTEN VAN DE FUNCTIE:
1. Vertegenwoordiging van 11.11.11 in Kinshasa garanderen.  Hij/zij staat in voor de uitstraling en de vertegenwoordiging van 11.11.11 op alle niveaus en verdedigt de waarden van de organisatie op het terrein.
2. Garanderen van de nodige input van het Zuidkantoor in de partnerwerking en de politieke werking van 11.11.11.  Dit gebeurt door het opvolgen en signaleren van gebeurtenissen in de regionale context die van belang zijn voor het opmaken van de operationele planning en het opvolgen van het partnerpakket en het opvolgen en signaleren van belangrijke gebeurtenissen in diplomatieke kringen.  Hij/zij onderhoudt daartoe een goed inzicht in het partnerpakket door regelmatig overleg te organiseren met partners.  Wanneer nodig worden terreinbezoeken georganiseerd.
3. Opvolgen van de belangrijkste sociale, economische en politieke evoluties in de regio en geselecteerde landen via onze partners, media en netwerk en het rapporteren van de belangrijkste evoluties aan de Zuidcel in Brussel.
4. Bijdragen aan het uittekenen en aanpassen van het meerjarenprogramma dat beantwoordt aan de noden in de regio en kadert binnen de missie en beleidsopties van 11.11.11.
5. Realiseren van een jaarlijkse operationele planning van het Zuidkantoor en garanderen van een correcte uitvoering van de activiteiten die binnen dat kader zijn afgesproken.
6. De uitwisseling en samenwerking tussen de leden van 11.11.11 actief stimuleren.  De Coördinator van het Zuidkantoor overlegt regelmatig met de verantwoordelijken van de leden van 11.11.11 over gemeenschappelijke acties en informeert de leden van 11.11.11 over de activiteiten van de koepel.
7. Organiseren van een efficiënt functionerend Zuidkantoor van 11.11.11 met eindverantwoordelijkheid voor alle interne zaken.  Als belangrijkste opdrachten vallen hieronder de opmaak van een jaarlijks operationeel plan voor het kantoor, voorzien van de nodige infrastructuur om te kunnen functioneren, opmaken van contracten, functiekaarten en concrete werkafspraken met het personeel, etc..
8. Vanuit het Zuidkantoor input garanderen naar de andere diensten van 11.11.11 door onder andere het aanleveren van materiaal (artikels, presentaties, etc…) naar alle andere diensten binnen 11.11.11 (Communicatiedienst, Campagne, etc…)

COMPETENTIES:
• Goede kennis van de politieke, economische en sociale ontwikkelingen in de DRC
• Ervaring met beleidsbeïnvloedend werk
• Beschikken over goede sociale vaardigheden
• Bereid om regelmatig te reizen in de DRC en de regio van de Grote Meren vanuit de standplaats Kinshasa
• Zeer goede kennis van het Nederlans en Frans.  Goede kennis van het Engels.
• Basiskennis van computerprogramma’s (tekstverwerking, rekenblad, PowerPoint en internet).
• Zin voor diplomatie, flexibiliteit en geduld
• Goede organisator en beheerder
• Bereid om binnen een teammentaliteit te werken
• Open geest om te werken in nieuwe culturele context
• Stressbestendig

Werken bij 11.11.11 impliceert dat je akkoord kunt gaan met de volgende vijf basiswaarden:
• Bereid zijn om open te communiceren met medewerkers, leden, derden, …
• Bereid zijn te werken in een pluralistische koepel. Dit houdt in dat je oog en oor hebt voor het brede scala van opinies binnen de koepel en dat je eigen overtuiging een pluralistische werking niet in de weg staat
• Gendergevoelig zijn en rekening houden met hoe beslissingen de bestaande maatschappelijke rolverdeling versterken of juist ruimte geven voor gewenste veranderingen
• Verantwoord omgaan met de financiële middelen die de schenkers en de overheid aan 11.11.11 toevertrouwen
• Oog hebben voor de ecologische gevolgen van je beslissingen en gedragingen

Plaats van tewerkstelling:
Kinshasa (DRC)

Indiensttreding:
01/10/2014

Meer informatie over de job kunt u krijgen bij  Serge Beel 02/536.11.15 of 0485/98 88 46

PROCEDURE :
Schriftelijke kandidaturen, vergezeld van curriculum vitae moeten vóór dinsdag 1 juli 2014 om  14.00u worden opgestuurd naar
Mw.  Jo de Smet
Vlasfabriekstraat 11
1060 Brussel
of per e-mail naar jo.desmet@11.be 
In de loop van week 27 maken we een eerste selectie van kandidaten die we uitnodigen voor een schriftelijke proef. Deze mag thuis worden opgelost.
Op basis hiervan maken we een tweede selectie.
Een aantal kandidaten zal worden uitgenodigd voor een interview. U hoort van ons vóór 11 juli 2014 of u erbij bent. Het interview vindt plaats op dinsdag 15 juli  vanaf 09.00u in de lokalen van 11.11.11, Vlasfabriekstraat 11 te 1060 Brussel. Hou deze datum alvast vrij.

ARBEIDSVOORWAARDEN EN WERKKADER

• Basisloonbarema 5 van 11.11.11. Nuttige werkervaring wordt in aanmerking genomen (beginloon 0 jaar anc. 2.332.86€,  na 10 jaar anc. 3.015.18 €, na 31 anc. 4.082,51€)
• Een aantal specifieke loonvoorwaarden, aangepast aan een tewerkstelling in Kinshasa
• Tewerkstelling als ngo-coöperant. Contract van bepaalde duur van 2 jaar, maximaal 2 keer verlengbaar met telkens 2 jaar

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.