29.07.14 Brussel-Antwerpen: "Le fleuve Congo s'invite en Belgique" (16 augustus)

"Congo-Belgie,je t’aime moi non plus" gaat zich "verzoenen" gedurende de boottocht. "De CONGOSTROOM TE GAST IN BELGIE" is een interculturele en intergenerationele ONT-MOETingsfeest. En stelt dat België niet naar Congo trok? Dat is ondenkbaar! Want zelfs Kuifje, de meest bekende Belg, ging naar Congo. Hij heeft daar heel wat dingen gezien en daarover verteld…

"DE CONGOSTROOM TEN GAST IN BELGIË!" Tijd voor een uitstap, een ontsnapping, een expeditie langs de Congorivier, maar vanuit België! We varen van Brussel naar Antwerpen ons verbeeldend dat we op de wateren van de Congorivier dobberen.

We komen samen om ons te "zuiveren" volgens de Afrikaanse wijze zodat de huidige generatie getuige wordt van de hergeboorte van de nieuwe relatie tussen Belgie en Congo. Dit, dankzij de kracht van Belgische (Noord) en Congolese (Zuid) culturen.. Je raadt het al, ongeacht hun herkomst zijn alle inwoners van België Congolezen en omgekeerd; alle inwoners van Congo zijn Belgen ! Dus iedereen welkom aan boord!

Op het menu van dit meesterlijk doch eenvoudig initiatief: een tweetalige Belgisch-Congolese verteller, een « tweekoppige monster » ; Congolese live karaoke muziek met liederen voor en over de Congorivier gezongen; Congolese keuken (natuurlijk!) ; Belgisch-Congolees reünie in een gemengde leuke sfeer waarin de opvarenden verbeelden dat ze de 10 grote stations (steden) die de machtige en majestueuze Congorivier afbakenen.
Aan elk station wordt er een comentaar, een anekdote of een verhaal verteld over de stad en haar inwoners. De historische band tussen de twee door het lot verenigde volkeren zal voortaan gereconstrueerd worden door de interactiviteit van beide kanten.

De Congorivier is in dit opzicht de onsterfelijke getuige van dit prachtig menselijke avontuur.

• Vertrek Brussel Haven naar Antwerpen en terug.
Haven van Brussel
Redersplein 6
1000 Brussel
België
• Za 16.08.2014 09:30 tot 15:30
• Richtprijs: 50 euro pp
• www.lefleuvecongo.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.