25.01.15 Brussel: voorstelling documentaire Elephant's Dream in KVS Box (7 februari)

Na uitverkochte screenings op het IDFA in Amsterdam, DOK Leipzig en een Belgische première in de Roma in Antwerpen, zijn Associate Directors, Man’s Film Productions en Limerick Films blij om U op de hoogte te brengen van de Brusselse première van de documentaire Elephant’s Dream van Kristof Bilsen, op 7 februari 2015 om 20 :30 in KVS Box, in het kader van het festival Congolisation. 
De film werd mede mogelijk gemaakt door de steun van het VAF, RTBF, Cinereach (US), Worldview (UK) en Media EU.
Elephant’s Dream schetst een breekbaar portret van Congo. De film loodst je binnen in het leven van drie mensen op drie locaties: het treinstation, het postkantoor en de brandweerkazerne. De verhalen zitten verankerd in het koloniale verleden en ook de schaduw van Mobutu is nooit veraf. Het heden haalt echter snel in. Door het prisma van drie overheidsinstellingen krijgen we een verrassende kijk op de staat van een onmetelijk land als Congo. Samen met de mensen bij de post, de spoorwegen en de brandweer stellen we de vraag hoe men kan (over)leven in een falende staat. Maar vooral: hoe kan deze opnieuw worden opgestart?
Dit portret over verstilde postkoloniale en post-dictatoriale staatsstructuren is een allegorie op de rol die de overheid nog speelt in tijden van globale crisis, wanneer nieuwe wereldmachten en geopolitiek steeds zwaarder drukken op het dagelijkse leven.
page1image13560
 MEER INFO/PERS:
Kristof Bilsen screenings@kristofbilsen.com – www.kristofbilsen.com +32 486 89 64 86
page1image27488
Web: www.elephantsdream-film.com Facebook: www.facebook.com/elephantsdreamfilm
Duur: 74 min. 
Frans en lingala, met nederlandse en franse ondertitels
Prijs: 9 eur
Tickets: http://www.kvs.be/nl/producties/elephants-dream
Wereldpremière: DOK Leipzig (Oct 2014) – vervolgens IDFA, DocPoint Helsinki, Planète Doc Polen 
regie, camera, scenario Kristof Bilsen montage Eduardo Serrano klank Xan Marquez Canéda sound designer en mix Yves De Mey muziek supervisie en componist Jon Wygens, Baloji
co-producers Marion Hänsel, Mike Lerner, Kristof Bilsen uitvoerend producent Mark Daems & Bram Crols een co-productie met Man’s Films Productions, Roast Beef Productions & Limerick Films en RTBF – Unité De Programmes Documentaires met de steun van Vlaams Audiovisueel Fonds, Cinereach, Media Programme Of The European Union, Worldview
met medewerking van NFTS international sales CAT&Docs

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.