23.04.15 Zesde editie festival Connexion Kin – Kinshasa, 2 tot 12 juli 2015 (KVS)

KVS startte het festival in 2009. Het was een festival van vijf dagen, maar het had meteen alle elementen in zich die Connexion Kin kenmerken : stevig geworteld in de lokale scene, en tegelijkertijd open en internationaal. Die eerste editie was een groot succes en gaandeweg werd het festival groter en kreeg het meer en meer uitstraling.
Connexion Kin kan rekenen op een ruim en zeer divers publiek, en ook de internationale interesse groeit elk jaar. Institut Français Halle de la Gombe en Centre Wallonie-Bruxelles waren tijdens de vorige edities de belangrijkste festivalplekken, al werden ook evenementen georganiseerd in kleinere, informele culturele ruimten.
Voor deze editie worden drie belangrijke creaties gerealiseerd in en met Limete, met topartiesten als Freddy Tsimba, Toto Kisaku, Vitshois Mwilambwe, Bebson de la rue, Fransix Tenda en Violet Nantume. Het programma omvat verder voorstellingen van ondermeer The Dialogue Series : IV. Moya (Faustin Linyekula / Studios Kabako & KVS), Badke (KVS, les ballets C de la B & A.M. Qattan Foundation), Kinshasa Electric (Ula Sickle / KVS & KunstenfestivaldesArts) en Fanfare funérailles (Papy Ebotani / Studios Kabako). Het festival wordt geopend met een groot bal met DJ Spilulu uit Lubumbashi.
Connexion Kin is een coproductie van KVS en Studios Kabako, en met Kin Art Studio en K-Mu Théâtre als belangrijkste partners uit Kinshasa. Jan Goossens, Faustin Linyekula, Virginie Dupray, Vitshois Mwilambwe, Paul Kerstens en Toto Kisaku stelden niet alleen het programma samen, zij herdachten ook samen het hele concept van het festival.
Connexion Kin wordt ondersteund door onder andere het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de delegatie van de EU in Kinshasa, Institut Français (Parijs en Kinshasa), 11.11.11 en Centre Wallonie-Bruxelles.
Bron : persbericht KVS, 23.04.15

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.