10.07.15 Brussel: arts Richard Hardi vertelt over oogzorg in Congolese brousse (donderdag 16 juli)

De Hongaarse dokter Richard Hardi werkt al meer dan 20 jaar in DR Congo. Hij is er de enige oogarts in een gebied met 11 miljoen mensen. De Belgische ngo LICHT VOOR DE WERELD steunt zijn werk al sinds 2009. Tijdens zijn zomerverlof neemt dokter Hardi dan ook graag de tijd om deBelgische sympathisanten te ontmoeten.

LICHT VOOR DE WERELD nodigt u op 16 juli om 14u30 graag uit om een presentatie van de oogarts bij te wonen. Hijgetuigt over zijn meest recente veldmissie naar Bena Dibele.

Missie Bena Dibele

Dokter Hardi trekt vanuit zijn thuisbasis Mbuji Mayi, in de provincie Oost-Kasai,  verschillende keren per jaar naar het binnenland om er de allerarmste mensen te verzorgen. Na elke veldmissie komt hij terug thuis met indrukwekkende verhalen: over zware jeepritten doorheen de savanne, kanotochten dwars door het oerwoud, loodzware operatiedagen in een verzengende hitte en patiënten die honderden kilometers stappen om hun ogen te laten onderzoeken…

Hij kwam onlangs in het afgelegen plaatsje Bena Dibele terecht, midden in de brousse. Samen met zijn team werkte hij twee weken lang in het lokale ziekenhuis, onder bijzonder moeilijke werkomstandigheden, om het zicht en de hoop van de mensen daar te herstellen.

Mis deze boeiende getuigenis niet!

Praktische info:
Waar: kantoor LICHT VOOR DE WERELD, Karreveldlaan 12, 1080 Brussel
Taal: Frans
Inschrijven: via info@lightfortheworld.be of op 02/ 415 97 05

Interessante lectuur hierover:
https://liengrimonprez.wordpress.com/

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.