19.11.15 Gent: muzikale workshops met Griot Tshitenge (op 22 november)

Een sansa of duimpiano is een muziekinstrument dat veel in Centraal-Afrika wordt gebruikt. Met je duimen kun je tokkelen op de metalen tongetjes die op een klankkast zijn gemonteerd. De toonladders die wij kennen, klinken heel anders dan de Afrikaanse, die met een moeilijke wetenschappelijke omschrijving een anhemitonische pentatonische toonladder wordt genoemd.

Wil je het verschil horen? Kom zelfs eens spelen op een duimpiano! Kinderen vanaf 4 jaar mogen spelen op de instrumenten, en vanaf 8 jaar kun je er al een eigen melodietje op maken. Jongeren die al wat muzikale achtergrond hebben, kunnen aan de slag met die verschillende toonladders. De workshops duren een kwartier, en worden doorlopend gegeven. Maar omdat er maar één workshop tegelijkertijd kan doorgaan, kan het zijn dat je even moet wachten.

Leeftijd: vanaf 4 jaar (volwassenen welkom!)
Doorlopend van 14u tot 17
Locatie: Etnografische Verzamelingen, Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent
Organisatie: vzw Aksante
Inschrijven niet nodig

Op deze namiddag kunt u een kijkje nemen in de Etnografische Verzamelingen. Eveneens zijn er korte rondleidingen voorzien. Hierin kunt u kennismaken met een paar prachtige topstukken die ooit bij speciale vieringen werden gebruikt. Deze activiteit maakt deel uit van het Wetenschapsfestival 'Waar of niet waar'. Het volledig programma vind je op www.waarofnietwaar.be

Hopelijk tot dan!
vzw Aksanté
Aambeeldstraat 26
9000 GENT
www.aksante.be
info@aksante.be
0485/96.77.91

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.