21.12.16 Jaarlijkse Afrikadag op 8 januari (Missio)

De verbondenheid tussen België en de ‘regio van de Grote Meren’ is historisch sterk verankerd. Niet enkel op politiek vlak, maar meer nog op kerkelijk gebied. België heeft het grootste aantal missionarissen naar Afrika gezonden van alle missionerende landen. Ook vandaag zijn er nog heel wat Belgen actief op het Afrikaanse continent, in het bijzonder in Burundi, D.R. Congo en Rwanda.

Het aantal aanwezige – en actieve – missionarissen neemt echter jaar na jaar af. Steeds meer taken komen in handen van de lokale bevolking: onderwijs, gezondheidszorg, evangelisatie en catechese, kerkopbouw … De wil om het werk van de missionarissen voort te zetten is er zeker en vast. De heilige Geest moedigt de lokale bevolking aan en inspireert hen. De concrete middelen ontbreken echter vaak.

Missio wil deze nood opvangen samen met de Belgische bisschoppenconferentie. Het geld dat we ter gelegenheid van de Afrikadag inzamelen, verdelen we over de kerkgemeenschappen van Burundi, D.R. Congo en Rwanda. De bisschoppen ter plaatse kennen als geen ander de noden van hun kerk en beslissen daarom zelf naar welke projecten het geld gaat.

Meer info:
info@missio.be

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.