03.07.17 Brussel – debat: Congo, een democratische republiek? (woensdag 13 september)

Tegelijk laten we het ongemakkelijke verleden niet los, gewoon omdat het zo belangrijk is voor het heden. De Belgische kolonisatie wordt in België nauwelijks nog erkend of onderwezen. Hoe zit de verhouding Congo-België anno 2017 in elkaar, wat draagt de diaspora bij, welke negatieve gevolgen heeft de historische vergetelheid voor de Belg die in een superdivers land moet leren leven?
Nadia Nsayi: Jongeren kunnen Congo redden
Nadia Nsayi heeft een masterdiploma in de vergelijkende en internationale politiek van de KULeuven. Sinds 2010 is ze beleidsmedewerker Centraal-Afrika bij Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen. Ze is gespecialiseerd in het vredesproces in de Democratische Republiek Congo en heeft bijzondere aandacht voor het beleid van België en de rol van het Congolese middenveld. Ze schrijft ook regelmatig analyses en opiniestukken voor MO*.
Alphonse Muambi: Congo heeft niet meer hulp nodig, maar fatsoenlijke leiders 
Alphonse Muambi is auteur, kritisch opiniemaker en lobbyist uit DR Congo. Hij woont in Den Haag, Nederland. In 2006 en november 2011 trad hij namens Nederland op als internationale verkiezingswaarnemer in Congo. Muambi is tevens spreker en neemt deel aan(inter)nationale fora over Afrika, globaliseringsvraagstukken, strategische grondstoffen en ontwikkelingssamenwerking. Daarnaast publiceert hij essays in kranten zoals Trouw. Hij schreef ook het boek ‘Democratie kun je niet eten’.
Praktisch
Woensdag 13 september, 19u30, Vlaams-Nederlands Huis deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel.
Organisatie: MO* en Vlaams-Nederlands Huis deBuren

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.