18.09.17 Vernieuwde Glo.be gaat volledig digitaal (Alexander De Croo)

Het nieuwe online magazine Glo.be is volledig opgebouwd rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) en de universele VN-Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling die eind september 2015 werd aangenomen door de internationale gemeenschap. Glo.be werkt rond de vijf pijlers van de SDG’s: mens, planeet, economie, vrede & veiligheid en samenwerking. Een zesde thema ‘Globetrotters’ is volledig gewijd aan hoe Belgen zich overal ter wereld inzetten voor duurzame ontwikkeling.

Voordelen van een digitaal magazine
Glo.be verschijnt niet langer driemaandelijks, maar biedt voortaan continu informatie over thema’s gelinkt aan de Belgische Ontwikkelingssamenwerking in ruime zin. Het magazine biedt zowel korte als lange artikels voor desktop, tablet en smartphone. En dat in het Nederlands, Frans én Engels. Een maandelijkse nieuwsbrief belicht de voornaamste hot topics en bovendien beschikt Glo.be over een eigen Facebookpagina en Instagramaccount. Dat alles maakt van Glo.be een waar kenniscentrum met voor elk wat wils.

Met een fris ontwerp, duidelijke inhoud en een gedetailleerde zoekmachine zal Glo.be ongetwijfeld nieuwe lezers aantrekken. Studenten, leerkrachten of burgers die begaan zijn met de toekomst van de planeet zullen verrast worden door het ruime aanbod. Glo.be zet tot slot alles in het werk om het AnySurfer-kwaliteitslabel te behalen, zodat alle platformen makkelijk toegankelijk zijn voor iedereen.

Minister voor een week gastblogger
Naar aanleiding van de lancering van de nieuwe Glo.be zal vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo deze week elke dag een gastblog schrijven vanuit New York waar hij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bijwoont. België organiseert er onder meer een She Decides-event over seksuele en reproductieve rechten en gezondheid. De minister zal er ook deelnemen aan heel wat gesprekken over internationale ontwikkeling, met bijzondere aandacht voor vrouwenrechten en de belangrijke rol van technologie en digitalisering voor ontwikkeling.

Historiek
Glo.be kent een lange geschiedenis. Onder de naam Dimensie 3 ging het magazine van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking in 1975 van start. Het blad berichtte over de Belgische activiteiten rond ontwikkelingssamenwerking. Daarnaast bracht het achtergrondinformatie rond problemen en uitdagingen die verband houden met de Noord-Zuidverhouding. In 2014 werd Dimensie 3 omgedoopt tot Glo.be. Vanaf vandaag gaat Glo.be volledig digitaal.

Volg Glo.be via:
Website           www.glo-be.be
Facebook         www.facebook.com/Globe.Belgium/
Instagram        www.instagram.com/Globe.Belgium/

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.