09.01.18 Memo na brutale repressie op 31 december: oproep aan Belgische parlementairen

De schanddaad van 31 december 2017 maakte de wereld duidelijk,dat het Congolese volk in gevaar is en weerloos staattegenover een hypermilitair regime dat haar eigen volk slachtoffert.
Nochtans kreeg Joseph Kabila door het Sint-Sylvesterakkoord in 2017 slechts uitstel om nog ditzelfde jaar nieuwe verkiezingen uit te schrijven.
Helaas moet men vandaag vaststellen dat hij dit akkoord niet respecteerde onder het voorwendsel van verscheidene valse argumenten. Dhr. Joseph Kabila toonde hiermee overduidelijk aan dat hij van slechte wil is.
Wij vrezen daarom ten zeerste dat Joseph Kabila geenszins van plan is om de vooraf uitgestippelde verkiezingskalender te respecteren, maar integendeel elke vreedzame poging om tot verkiezingen te komen zal neerslaan met geweld en met behulp van de enorme financiële middelen die hem ter beschikking worden gesteld.
Wij vragen ons af of het zin heeft om een verdrag op te stellen, wanneer dit op zulke wijze vertrapt en met de voeten getreden wordt door deze bewindvoerder.
Daarom wensen onze Belgische verkozenen en mandatarissen van Congolese origine een oproep te doen aan hun democratisch ingestelde collega’s om zich te scharen achter het memorandum in bijlage en op die wijze druk te zetten op onze regering en hun steun te betuigen aan het Congolese volk.
Memo: zie bijlage.
(januari 2018)

Links:

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.