09.04.19 Antwerpen (Wilrijk): film ‘Congo Lucha’ (op maandag 29 april)

Congo Lucha’, film van Marlène Rabaud – 2018 – FR – 61 min. – docu

Toen Congo zich in een crisis stortte, volgde regisseur Marlène Rabaud gedurende bijna drie jaar de strijd die de jongeren van de La Lucha-beweging leidden vanuit de stad Goma. Een strijd voor de verkiezingen en tegen de voortzetting van de macht van Joseph Kabila.

Nadia Nsayi (Pax Christi Vlaanderen, Broederlijk Delen) zal de film inleiden. Sinds 2010 is ze beleidsmedewerker Centraal-Afrika bij Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen. Ze is gespecialiseerd in het vredesproces in de Democratische Republiek Congo en heeft bijzondere aandacht voor het beleid van België en de rol van het Congolese middenveld.

Voorfilm: VOORFILM: E’ville
van Nelson Makengo – 12 min. – DR CONGO – kortfilm

Welkom bij “E’Ville”, afkorting van Elisabethville tot de stad in 1960 omgedoopt werd tot Lubumbashi. Filmmaker Nelson Makengo neemt kijkers mee op een introspectieve reis door de verlaten ruïnes van een mijnbouwinstallatie van Gécamines, met als soundtrack de laatste brief van Patrice Lumumba aan zijn vrouw Pauline, geschreven kort voor zijn moord in E’Ville.

AFRIKA FILMFESTIVAL

Cinema De Kern ontvangt voor de tweede keer het Afrika Filmfestival, dat vanuit Leuven is uitgegroeid tot een van de belangrijkste festivals van Afrikaanse film in Europa.

Afrika Filmfestival wil van 26 april tot 11 mei meer Afrikaanse films vertonen in de bioscopen en andere media en het publiek confronteren met nuancerende beelden van Afrika in al zijn aspecten.

Waar en wanneer?
Maandag 29 april 2019, van 20.15u tot 23.00u.
Cultuurcentrum De Kern: Kern 18, 2610 Wilrijk (Antwerpen)
www.ccdekern.be

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.