Partij Envol wil aantal parlementairen terugbrengen van 500 naar 350 (CF)

KINSHASA – Envol, de politieke partij van Delly Sessanga, doet het voorstel om het aantal volksvertegenwoordigers in de Nationale Assemblee te verminderen van 500 naar 350. Het idee is één van de aanbevelingen die het politiek bureau van Envol op papier heeft gezet, bericht Mediacongo. Het politiek bureau van de partij hield zopas een bijeenkomst in het Centre Nganda (Kinshasa) waaraan ook leden uit de provincies deelnamen.

De voorzitter van Envol, Delly Sessanga, is van mening dat de zetels in de Nationale Assemblee niet langer zouden moeten worden verdeeld op basis van het aantal kiezers maar wel op basis van een volkstelling die de bevolkingscijfers weergeeft per kiesomschrijving.

Envol is een onderdeel van ‘Ensemble pour le changement’, het platform van Moïse Katumbi. De partij bevestigt dat ze lid is van het platform en roept alle partijen, aangesloten bij Ensemble, op om aan de slag te gaan. Eerder gaf Katumbi aan dat hij Ensemble wil omvormen tot een grote politieke partij.

Envol eist overigens het ontslag van de rechters bij het Grondwettelijk Hof in Kinshasa. Deze rechters lieten zich volgens de partij corrumperen toen ze zich moesten uitspreken over een aantal verkiezingsgeschillen.

© CongoForum, 14.07.19

Beeld: Delly Sessanga
Bron: Wikipedia

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.