Japan: Tshisekedi praat met ontwikkelingsagentschap over investeringen in Congo (CongoForum)

YOKOHAMA – President Félix Tshisekedi heeft gisteren, woensdag, in Yokohama gepraat met de baas van het Japanse Agentschap voor Internationale Samenwerking (JICA), Sinichi Kitaoka. Dat meldt Radio Okapi.

Het gesprek tussen beiden ging over Japanse steun voor de bestrijding van ebola, de aanleg van infrastructuur, teledetectie, een ‘corridor’ in het Noorden, leningen en investeringen. Congo hoopt teledetectie in te zetten om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden op het vlak van waterkracht, in de mijnbouw, in de olie- en gassector. Het systeem kan ook helpen om de ontbossing beter in kaart te brengen. Congo wil zijn natuurlijke rijkdommen beter inventariseren en benutten.

De baas van JICA was in juli al op bezoek in de DR Congo.

In Japan neemt president Tshisekedi deel aan de zevende editie van een Internationale conferentie over de ontwikkeling van Afrika (TICAD). Gentiny Ngobila, de gouverneur van Kinshasa, zal op de conferentie uitleggen hoe de Congolese hoofdstad het stedelijk openbaar vervoer wil verbeteren. Het plan daarvoor werd gemaakt in samenwerking met de Japanners.

© CongoForum, 29.08.19

Beeld: Sinichi Kitaoka (JICA)
Bron: World Economic Forum

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.