Generaal : « VN-vredesmacht aanvallen is ADF in de kaart spelen » (CongoForum)

BENI – De commandant van de Interventiebrigade (FIB), generaal Patrick Ngwebi Dube, heeft aan de inwoners van Beni gevraagd om de VN-vredesmacht (Monusco) en het Congolese leger hun werk te laten doen en zo een einde te maken aan de slachtpartijen aangericht door de ADF-rebellen. Maandag manifesteerden boze jongeren in Beni. Ze staken het stadhuis in brand en stichtten ook brand in een plaatselijke VN-basis.

De infrastructuur en voertuigen van de blauwhelmen aanvallen kan alleen gunstig zijn voor rebellen en milities die aanvallen, stelt generaal Ngwebi Dube. “Wat er nu in Beni gebeurt, is in het voordeel van de vijand. Onze Interventiebrigade blijft samenwerken met de Congolese strijdkrachten. Als de bevolking zo te keer gaat, steunt ze eigenlijk de vijand – het ADF. Als onze installaties in brand opgaan, vertraagt dit het vervolg van onze acties”.

De generaal bevestigt de steun van de VN-vredesmacht aan het Congolese leger, meldt Radio Okapi. “Dit werk vergt tijd maar we engageren ons om de doelstellingen te bereiken. Men moet ons niet verhinderen om ons werk te doen. Als we worden gehinderd, denkt de vijand dat hij de steun geniet van de bevolking”.

Jonge inwoners van Beni ontstaken gisteren in woede nadat al weer 8 burgers om het leven waren gebracht door ADF-rebellen.

© CongoForum, 26.11.19

Beeld : militairen van Monusco
Bron : UN News

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.