Kinshasa: dijk moet overstromingsproblemen in Ndanu oplossen, zegt OVD (CongoForum)

KINSHASA – Het ‘Office des voiries et drainage’ (OVD) is sinds zaterdag 28 december bezig met een terreinonderzoek om te bepalen wat er kan worden ondernomen tegen de overstromingen van de Ndjili-rivier in Kinshasa. In de wijk Ndanu staat er nu al twee maanden lang veel water, met als gevolg dat de bewoners ‘pirogues’ moeten gebruiken om zich te verplaatsen, zo meldt Radio Okapi.

De OVD moet nu zijn onderzoek afwerken en geld vinden om werken te kunnen uitvoeren. De dienst heeft al pompen klaarstaan om water af te voeren uit de getroffen wijk. Directeur-generaal Benjamin Wenga hoopt dat de notabelen uit de wijk erover zullen waken dat de pompen goed worden gebruikt.

Volgens Wenga moeten er dijken worden aangelegd, en zijn ingrepen nodig om water afkomstig uit de gemeente Limete te evacueren. Wie iets wil bouwen in Ndanu, moet dan wel bereid zijn om weg te blijven van de zone die wordt afgesloten door de te bouwen dijken. De OVD stelt vast dat sommige mensen veel te dicht bij de Ndjili-rivier iets hebben opgetrokken.

Ndanu kreeg als gevolg van zijn problemen overigens ook al bezoek van president Félix Tshisekedi.

© CongoForum, 30.12.19

Beeld – bron : Radio Okapi / John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.