Stichting Denise Nyakeru Tshisekedi organiseert ziekteverzekering voor 102 acteurs (CongoForum)

KINSHASA – Dankzij de ‘First Lady’ van de DRC, Denise Nyakeru Tshisekedi, hebben 102 (komische) acteurs, hun echtgenoten en hun kinderen nu een ziekteverzekering.

“Belofte maakt schuld. Ik ben blij met de totstandkoming van een ziekteverzekering voor acteurs (en echtgenoten en kinderen), zodat ze op elk moment kunnen genieten van medische zorg”. Dat liet de vrouw van president Félix Tshisekedi maandag publiceren op haar officiële Twitter-account.

Een delegatie van de begunstigde acteurs nam deel aan een korte ceremonie waarbij de Covid-19-regels werden nageleefd. Onder hen Elombe Sukari, Lady Esobe en Shaba, die algemeen bekend zijn bij het Congolese publiek.

In februari 2020 ontving de Stichting Denise Nyakeru Tshisekedi (FDNT) een aantal acteurs van Salongo, een groep die van groot belang is in de geschiedenis van het Congolese theater. De ontmoeting liet Denise Nyakeru niet onverschillig, zoals ze op sociale media vertelde. De vrouw van het staatshoofd voelde tegelijk vreugde en verdriet. Ze constateerde dat deze acteurs het publiek laten lachen terwijl ze hun eigen miserie vaak wegsteken.

Mevrouw Nyakeru luisterde naar de verzuchtingen van de acteurs en vertelde hen over haar idee om een soort ziekteverzekering te regelen voor de acteurs, hun partners en hun kinderen. Destijds klonk het dat er verder zou worden nagedacht over het idee. “Jullie hebben al mijn bewondering”, verklaarde de ‘First Lady’ in februari.

Diverse bronnen bevestigen dat Denise Nyakeru Tshisekedi werd getroffen door het feit dat diverse acteurs waren overleden na een ziekte. Ze wilde dan ook zo vlug mogelijk iets ondernemen en voor een aantal acteurs een gratis ziekteverzekering organiseren.

© CongoForum – Arnaud Kabeya, 23.06.20 (rok)

Beeld – bron: Twitter

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.