Maniema : provinciale regering lanceert ‘maand van de hoffelijkheid in het wegverkeer’ (CongoForum)

KINDU – In Maniema heeft de provinciale regering besloten om een ‘maand van de hoffelijkheid in het wegverkeer’ af te kondigen. De actie heeft te maken met de datum van 30 juni 2020. Op die datum viert de DR Congo de 60ste verjaardag van de onafhankelijkheid.

In een persbericht meldt gouverneur Augustin Musafiri dat de maand zal lopen van 29 juni tot 31 juli 2020. De overheid wil dat alle bestuurders van voertuigen eraan meedoen. Musafiri wijst erop dat de inwoners van Maniema het moeilijk hebben als gevolg van het coronavirus. Volgens het persbericht moet de maatregel de inwoners de kans geven om de 60ste verjaardag van de onafhankelijkheid ‘in alle rust’ te vieren.

Provinciaal minister van Vervoer, Ally Kyamassa, roept de bestuurders en eigenaars van motorfietsen en voertuigen ondertussen op om bepaalde taksen in deze periode te betalen, bericht Radio Okapi. Kyamassa roept de burgers om op de wegentaks, de inschrijvingstaks en dergelijke tijdig te betalen.

Gouverneur Musafiri herinnert eraan dat bestuurders van een motorfiets niet meer dan één passagier mogen meenemen. Dat heeft ook te maken met de strijd tegen corona (Covid-19).

© CongoForum, 29.06.20

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.