Meer zuurstof voor vrouwelijke onderneemsters: stichting geeft steun aan 2.500 straatverkoopsters (CongoForum)

KINSHASA – De stichting van de Congolese First Lady, Denise Nyakeru Tshisekedi, geeft financiële steun aan een grote groep vrouwen die brood of andere artikelen verkopen. Deze centen moeten de vrouwen helpen om hun handeltje nieuw leven in te blazen. Ze zijn hard getroffen door de Covid-19-context.

Volgens de medewerkers van de echtgenote van de president wordt er geld gegeven aan 2.500 vrouwen die op straat brood, groente en fruit verkopen. Op deze manier kunnen deze vrouwen hun activiteiten weer op gang trekken. De hele actie werd op 4 augustus 2020 gelanceerd in drie gemeenten van Kinshasa, Sanga Mamba, Badiadingi en Masanga Mbila.

De First Lady heeft bewondering voor de moed van deze straatverkoopsters die hele families helpen te overleven. Ze onderstreept dat het ook voor de straatverkoopsters belangrijk is om de maatregelen ter bestrijding van Covid-19 strak na te leven. Bijvoorbeeld vaak de handen wassen en de nodige sociale afstand in acht nemen.

In het algemeen wil de stichting zich inzetten voor de positie van Congolese vrouwen. Vanuit die optiek worden acties opgezet om vrouwen op diverse manieren te steunen en helpen.

© CongoForum – Arnaud Kabeya, 06.08.20 (gm)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.