Ambassadeur Karega: “De relaties tussen Congo en Rwanda zijn erg goed” (CongoForum)

KINSHASA – “De relaties tussen de DR Congo en Rwanda zijn prima”. Dat zegt Vincent Karega, Rwandees ambassadeur in Kinshasa. “Als bewijs: er is een ambassadeur van Rwanda in Kinshasa en een ambassadeur van de DR Congo in Kigali. Verder zijn er ook goede handelsrelaties aan de grens tussen de twee landen”.

En de diplomaat zegt ook: “Zonder de coronacrisis zouden we zelfs nog verder staan. We hopen dat alles beter en beter zal gaan de komende dagen en dat dit gunstige gevolgen zal hebben voor beide partijen op vlak van vrede, ontwikkeling en wederzijds vertrouwen.”

Gisteren, op dinsdag 25 augustus, heeft president Tshisekedi de Rwandese diplomaat ontvangen om te praten over kwesties die te maken hebben met de veiligheid in de Grotemerenregio en de volgende stappen in de ontwikkeling van Rwanda en de DRC, weet Radio Okapi te vertellen. De Rwandese ambassadeur heeft vragen gesteld over de inspanningen van Congo op het vlak van vrede en hun visie op ontwikkeling.

Volgens Vincent Karega speelt president Tshisekedi als vicepresident van de Afrikaanse Unie een belangrijke rol in het vredesproces in de regio en de hele DRC, vermits hij besloten heeft “om alle negatieve krachten te ontmantelen”. Hiertoe behoren onder meer de FDLR, die een bedreiging vormt voor Rwanda.

© CongoForum, 26.08.20 (ldw)

Beeld – bron: Présidence RDC

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.