Congo werkt aan beleid om toerisme aan te zwengelen (CongoForum)

KINSHASA – De minister van Toerisme, Yves Bunkulu Zola, heeft de ambitie om een beleid en strategische ‘tools’ te ontwikkelen die het toerisme in de DR Congo kunnen aanzwengelen. Experts van de Wereldorganisatie voor Toerisme (OMT) helpen de Congolezen om een visie te ontwikkelen. Het werk hieraan is gestart in juli 2020.

In eerste instantie werd de toeristische sector minutieus doorgelicht. Daarna kwamen er workshops met experts, de minister en andere betrokkenen. Er werd ook overlegd met vertegenwoordigers van de horeca (FEC/Horeca), KMO’s (COPEMECO), reisbureaus en andere spelers.

Zo werd heel wat informatie bijeengebracht en werden aanbevelingen op papier gezet. De bevoegde minister stelde een eerste tekst voor, en op basis daarvan zal nu worden voortgewerkt in samenwerking met de provinciale ministers van Toerisme.

Op 7 december wil de minister een finale tekst voorstellen aan de bevoegde commissie. Als dat goed verloopt, wil hij de nieuwe aanpak op 14 december officieel bekendmaken.

Congo is een land met veel potentiële bezienswaardigheden. Alleen laat de toeristische infrastructuur vaak veel te wensen over, en moet er nog veel gebeuren om het toerisme echt in een stroomversnelling te kunnen brengen.

© CongoForum – Arnaud Kabeya, 25.11.20

Beeld: watervallen van Wagenia

Bron: YouTube

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.