Kinshasa : gelovigen tonen solidariteit met Goma tijdens mis in Gombe (CongoForum)

KINSHASA – In de gemeente Gombe (Kinshasa) is gisteren, woensdag, in de parochie Sacré Coeur een mis gehouden in het teken van de slachtoffers van de vulkaanuitbarsting in Goma (Noord-Kivu). Een initiatief van de Congolese minister van Jeugd, Yves Bunkulu Zola, de voorzitter van het ‘Forum National de la Jeunesse’ (FNJ), Patrick Katengo, en jongerengroepen verenigd in de «Commission SOS Goma». Tijdens de mis werd geld ingezameld voor Goma, meldt Zoom-Eco.

Volgens minister Bunkulu moeten jongeren het signaal krijgen dat ze kunnen helpen om de noden in Goma en omstreken te lenigen, na de recente vulkaanuitbarsting daar. Onder de gelovigen werd gisteren 520 dollar en meer dan 300.000 Congolese frank ingezameld. De Commission SOS Goma wil in de komende dagen geld en materiaal verdelen onder burgers die zijn getroffen door de natuurramp.

Ook vanuit het buitenland kwamen er giften binnen. Volgens Patrick Katengo zal er weldra mogelijk 30.000 dollar in kas zijn om te gebruiken voor de noodlijdende burgers in Goma en omgeving.

Minister Bunkulu en Patrick Katengo hadden afgelopen zaterdag de geldinzamelingscampagne gelanceerd in de ruimte van de YMCA in de gemeente Kalamu (Kinshasa).

© CongoForum, 10.06.21 (db)

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.