Caritas ondersteunt 128 weeskinderen in Beni en Kasindi (CongoForum)

BENI – Caritas Beni-Butembo heeft bijstand verleend aan 128 kinderen, weeskinderen uit vier weeshuizen. Deze weeshuizen liggen in de stad Beni en de grensstad Kasindi. In Beni konden 81 weeskinderen hulp krijgen; in het weeshuis Tukinge Yatima in Kasindi werden 47 kinderen geholpen, aldus Radio Okapi.

Weeskinderen zijn vaak aan hun lot overgelaten. Volgens François Paluku Kaputu van Caritas Beni-Butembo was het niet alleen de bedoeling om kinderen te helpen maar ook om mensen van goede wil aan te spreken en te sensibiliseren. Caritas Beni-Butembo wil een rapport opstellen om meer aandacht te vragen voor deze groepen weeskinderen.

“Deze kinderen hebben niet alleen steun nodig om naar school te kunnen. Er is ook nood aan psychosociale begeleiding. De kinderen gaan met grote honger naar school. Wij zoeken mensen van goede wil zodat ze zonder honger naar school kunnen.”

Desanges Maliro runt het weeshuis in Kasindi: “Voor onderwijs hadden we nog nooit steun gekregen. Ik ben erg blij, want ik worstelde met heel wat vragen. Ik wist niet hoe we de schoolkosten hadden moeten betalen. Bedankt Caritas Beni-Butembo”.

De lokale Caritas kon een inspanning doen met steun van het ‘Oeuvre de promotion de l’alphabétisation au monde’ (OPAM), een structuur met hoofdkantoor in Rome. Er werd gezorgd voor schoolbenodigdheden en didactisch materiaal.

© CongoForum, 03.11.22 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.