Tshopo: WHO biedt medische hulp aan slachtoffers van overstromingen en interetnisch conflict (CongoForum)

KISANGANI – De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft dinsdag vier ton medisch materiaal overhandigd aan het provinciale ministerie van Gezondheid van Tshopo, ten bate van de slachtoffers van de overstromingen in het Isangi-gebied en het conflict tussen de Mbole- en Lengola-gemeenschappen.

De hulp bestaat uit kits met medicijnen voor de behandeling van allerlei ziekten en traumakits, bericht Radio Okapi. Volgens de afgevaardigde van de WHO, dr. Kowengbia Vicko Willbard, is de schenking een antwoord op de oproep die de provinciale gouverneur, Madeleine Nikomba, op 10 mei deed aan de humanitaire gemeenschap: “We zijn hier om een gedane belofte na te komen. Het is dankzij de vertegenwoordiger van de WHO in de DR Congo aan wie het verzoek werd voorgelegd dat we niet alleen met geneesmiddelen zijn gekomen, maar ook met experts om de situatie voort te bestuderen en ik verwacht dat er later nog een respons zal komen”. De provinciale minister van Gezondheid, Bernadette Furaha, bedankte de WHO voor dit gebaar.

De vertegenwoordiger van de provinciale gezondheidsdienst, dr. Adelard Lofungula, zei dat alle dozen vanaf woensdag 14 juni worden uitgepakt. Daarna zullen alle middelen worden ingezet in de beoogde gezondheidszones waarna het distributieplan wordt uitgevoerd.

© CongoForum, 15.06.26 (rk)

Beeld – bron: logo WHO

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.