IFOD viert 7 jaar microfinanciering in DR Congo (CongoForum)

KINSHASA – IFOD, de “Financieringsinstelling voor Ontwikkelingssamenwerking”, lanceerde haar financiële activiteiten in de Democratische Republiek Congo in 2016 en heeft dus 7 jaar ervaring opgebouwd en zijn diensten bewezen, bericht Mediacongo.net.

Als initiatief van de ‘Paters Bisschoppen’ van de Congolese Nationale Bisschoppelijke Commissie (CENCO) draagt IFOD (Institution Financière pour les Œuvres de Développement) bij tot de sociaaleconomische ontwikkeling van de Congolese bevolking, uit alle lagen van de bevolking, door hun leefomstandigheden te verbeteren via “financiële inclusiviteit”. De onderneming heeft een vermogen van bijna 23 miljard Congolese frank, of ongeveer 10 miljoen dollar, en bedient tot op heden bijna 22.000 klanten, onder wie 6.000 kredietnemers.

Vanuit dezelfde optiek helpt IFOD ook meer dan 1.000 leerkrachten in 5 territoria in Centraal-Kasaï om schone energie te gebruiken voor licht en toegang tot informatie dankzij ‘zonnekits’. De ‘zonnekits’ werden door IFOD ter beschikking gesteld in de vorm van een uitrustingskrediet en terugbetaald via de loonlijn, die door de staat bij IFOD gedomicilieerd is in het kader van het Caritas-programma. Een ‘zonnekit’ bestaat uit een verlichtingssysteem, 1 televisie, 1 radio en 1 satellietschotel, beschikbaar voor elke begunstigde. Het gaat om naar schatting 2.000 huishoudens.

Er is ook een feedback-workshop gepland om de bijdrage en de sociale impact in het leven van deze IFOD-klanten op het platteland en hun gezinnen voor te stellen aan belanghebbenden, partners en donoren in de sector.

De Congolese katholieke bisschoppenconferentie (CENCO) vindt het belangrijk om een andere categorie behoeftige personen te steunen via microfinanciering en hen zo te helpen om activiteiten uit te bouwen waarmee ze een inkomen kunnen verdienen.

© CongoForum, 17.07.23 (rk)

Beeld – bron: logo IFOD

Voor meer informatie: IFOD SA RDC – Société de Microfinance

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.