Bestrijding van cholera: VN-Fonds trekt 750.000 dollar uit (CongoForum)

KINSHASA – Het Centrale Fonds voor Noodinterventies (CERF) van de Verenigde Naties heeft voor de tweede keer 750.000 dollar vrijgemaakt om de verspreiding van cholera in de DR Congo te voorkomen en te bestrijden. Dat meldt Radio Okapi op basis van een persbericht.

De centen gaan naar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het VN-Kinderfonds (Unicef). In de gezondheidszone Kiambi, in de provincie Tanganyika, zijn in de voorbije weken opvallend veel gevallen van cholera gesignaleerd.

De financiële steun van het Fonds is een onderdeel van een ruimer project om cholera aan te pakken. Dat project is bedoeld om uitbraken van cholera op te sporen en erop te reageren voor het probleem veel grotere vormen kan aannemen. De 750.000 dollar kan onder meer dienen om sneller gevallen op te sporen, proper drinkwater te garanderen, medisch zorg te verstrekken en goede hygiënische gewoonten te promoten.

Bruno Lemarquis, de humanitair coördinator van de VN in Congo, gaat ervan uit dat het bedrag kan helpen om belangrijke hulp te bieden aan meer dan 100.000 personen.

Het Centrale Fonds voor Noodinterventies werd in 2005 opgericht door de Algemene Vergadering van de VN.

© CongoForum, 17.07.23 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi/John Bompengo

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.