Verkeer tussen Aru en Isiro geblokkeerd uit protest tegen extra belasting (CongoForum)

BUNIA – Leden van de plaatselijke sectie van de werkgeversfederatie FEC (Fédération des entreprises du Congo) blokkeren sinds zaterdag 22 juli 2023 alle verkeer op de weg Aru (Ituri) – Isiro (Haut-Uele). Het maatschappelijk middenveld in Aru (provincie Ituri) en de plaatselijke FEC zijn van plan hun actie vol te houden totdat de autoriteiten in de provincie Haut-Uele klare wijn schenken over de extra belasting die ze wil innen voor het verharden van de weg die de twee provincies met elkaar verbindt.

Issa Aboubacar, voorzitter van het middenveld in Aru, verklaarde aan de pers dat de werkgevers rekening houden met de plaatselijke publieke opinie en de mening van de FEC in Haut-Uele.

De staking is het gevolg van de vele belastingen die het provinciebestuur van Haut-Uele oplegt, bericht Mediacongo. “De gouverneur van Haut-Uele beschouwt onze eisen als een rebellie maar niets is minder waar We eisen enkel onze rechten op”, aldus nog Issa Aboubacar.

Volgens de voorzitter van het middenveld van Aru moet de regering in de toekomst ook rekening houden met wat er leeft in Watsa, Niangara, Dungu en Farajde.

Een snelle oplosing dringt zich op want de blokkering van het verkeer op de 500 km lange Aru-Isiro-route blijkt nadelig te zijn voor de handel tussen de twee provincies.

© CongoForum, 27.07.23 (em)

Beeld – bron: Eddy Merveillie

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.